Multi-inzetbare soloshow

(ON)voorspelbaar?

Stefan leest, voorspelt en beïnvloedt gedachten en keuzes. In geheel eigen stijl en die is lekker droog, adrem en chaotisch voert Stefan een onderzoek naar de grenzen van onze voorspelbaarheid.
Zijn de keuzes die we maken wel zo vrij als we denken of zijn we allemaal een beetje voorspelbaar, en vooral beïnvloedbaar?
Een humoristische show, waarin publieksinteractie centraal staat.

“De show neemt je mee op reis door onze gedachtenwereld, naar een wereld van ongekende vermogens waar grenzen vervagen…”

“Als je gedachten zou kunnen lezen, dan zag het er zo uit!”

De standaard show duurt 45 minuten

of

Bepaal zelf de lengte tussen 5 en 90 minuten!

Previous slide
Next slide

Theatershow

Mindreader

Het verlangen van mensen om te weten wat andere mensen denken is zo groot dat we een naam hebben gegeven aan iets dat niet bestaat: telepathie.
Maar wat als we echt gedachten kunnen lezen? Wat als we morgen wakker worden in een wereld waarin we weten wat de ander denkt?
Aan de vooravond van de doorbraak van de neurotechnologie die ons in staat zal stellen om onze gedachten te decoderen en weer te geven op een computerscherm, is het tijd om stil te staan bij de gevolgen van deze evolutie. Welke impact heeft dit op ons leven?
Een leven zonder leugens, punchlines of geheimen, maar met de mogelijkheid om echt te weten wat iemand over je denkt.…
Wat met ethische kwesties wanneer gedachtendiefstal en brainhacking geen verre fictie meer zijn? Leidt de obsessie om te weten wat we denken tot een dystopische wereld waarin we ons laatste stukje privacy kwijt zijn? Of wegen de voordelen op tegen de nadelen?
Tijdens de zoektocht naar antwoorden op deze vragen genieten we, nu het nog kan, van de illusie dat het kan. De illusie die de mentalist zo fascineert.

Mentalist Stefan

Stefan Paridaen

Mentalist